Házenkáři Újezda zabrali a porazili Tymákov Zdroj: https://plzensky.denik.cz

15.09.2016 11:18

Plzeňsko – První liga mužů v národní házené pokračovala druhým kolem. Z plzeňského pohledu nabídla hned dvojici atraktivních derby, kde jedno z nich vítěze nenašlo.

8.9.2016
SDÍLEJ:
Újezd na domácím hřišti porazil Tymákov a připsal si první výhru v sezoně. Na snímku se do zakončení snaží protlačit újezdský David Trojáček

Újezd na domácím hřišti porazil Tymákov a připsal si první výhru v sezoně. Na snímku se do zakončení snaží protlačit újezdský David TrojáčekFoto: DENÍK/Zdeněk Vaiz

Dioss Nýřany – Přeštice 23:23 (11:12)

Diváci v Nýřanech byli svědky pěkné házené, oba celky se snažily hrát útočně. Nakonec padlo dohromady 46 branek, vítěz ale určen nebyl.

Nýřany měly zkomplikovanou situaci absencí tří hráčů základní sestavy, navíc se jim v páté minutě zranila opora Zdeněk Danielka. „To jistě ovlivnilo náš výkon, že jsme nedokázali porazit Přeštice," myslí si kouč Zdeněk Koranda. „Navíc se už tolik nedařilo našemu brankáři."

Mladé přeštické mužstvo v prvním kole vyhrálo na půdě Čakovic 13:9, kouč Václav Brada ale s jeho výkonem nebyl úplně spokojen. Tentokráte však Přeštice dojem napravily. „Myslím si, že jsme odehráli lepší zápas než v Čakovicích. Prakticky celý zápas jsme vedli," říká nový trenér Přeštic.

Kritický moment pro domácí nastal v době, kdy hostující celek vedl již o tři branky. „Taktickými chybami jsme ovšem Nýřany vrátili do zápasu a nakonec z toho byla remíza. Celkově si myslím, že to bylo hezké utkání," říká Brada.

„Byla to oboustranně útočná házená. My jsme nakonec rádi, že se nám podařilo srovnat v posledních vteřinách na 23:23. Byly chvíle, kdy už to vypadalo hodně špatně," dodává domácí trenér Koranda.

Branky: Gabriel 15, Kroc 4, Elšlégr 2, Danielka 1, Wisura 1 – Šelep 9, Kydlíček 9, Urban 4, Brada 1.

Plzeň-Újezd – Sokol Tymákov 20:16 (11:8)

Mistrovský Újezd v prvním kole vyhrát nedokázal, když padl v Nezvěsticích. Tentokráte to ale napravil a v derby porazil Tymákov.

„Vyzdvihl bych především výkon brankáře Špačka, který zahrál nadstandardně," chválí hrající trenér obhájce titulu Pavel Titl.

Domácím se ale znovu úplně nedařilo v útoku, čehož si všiml i kouč. „Spousta hráčů hledá optimální formu," ví trenér. „Zápas jsme rozhodli v druhé půli, kdy jsme soupeři odskočili. Jinak se to v té první dlouho tahalo a bylo to vyrovnané," hodnotí Pavel Titl.

Svůj pohled doplnil i kouč Tymákova Václav Majer: „Věděli jsme, že to nebude lehké utkání. Naše hra v útoku byla o něco lepší než v předešlém zápase, ale stále to není ono. Zpočátku jsme drželi krok, nicméně soupeř nám odskočil ve druhé polovině zápasu."

Branky: Jahoda 8, Trojáček 4, Titl 4, Sedlák 2, Smola 2 – Zimmermann 8, Kakeš 4, M. Tlustý 2, R. Kroft 1, F. Tlustý 1.

Avia Čakovice – Sokol Nezvěstice 15:13 (9:8)

Nezvěsticím se v Čakovicích nedařilo. Jejich trenér Pavel Šilhánek tak byl s výkonem nespokojený. „Hráli jsme špatně," začal hodnocení. „Zápas byl sice vyrovnaný, ale nám se vůbec nedařilo a úplně jsme vyhořeli na střelbě," ví nezvěstický lodivod.

„Šancí jsme měli dost, ale vůbec se nám nedařilo je proměňovat. Obrana zahrála celkem solidně, nicméně ten útok zklamal," mrzelo trenéra Sokolu.

Branky Nezvěstic: L. Šilhánek 4, Sýkora 3, Svatoš 3, O. Havlíček 2, Mareš 1.

Ostatní výsledky 2. kola: Rokytnice – Vítkovice 15:14, Brno – Podlázky 19:18, Krčín – Opatovice n. L. 22:20.

Rozpis 3. kola (sobota): Tymákov – Krčín (13.00), Nýřany – Vítkovice (14.00), Přeštice – Rokytnice (14.00), Podlázky – Čakovice (14.00), Opatovice n. L. – Újezd (16.00), Nezvěstice – Brno (16.30).
Rozpis 4. kola (neděle): Nezvěstice – Krčín (8.15), Nýřany – Rokytnice (10.30), Podlázky – Újezd (10.30), Přeštice – Vítkovice (11.00), Opatovice n. L. – Čakovice (11.30), Tymákov – Brno (11.55).

Autor: Michal Belšán
Zdroj: https://plzensky.denik.cz/ostatni_region/hazenkari-ujezda-zabrali-a-porazili-tymakov-20160908.html

Zpět