Jubilejní 50. ročník VTJ+J se vydařil!

25.08.2016 09:37

V termínu od 3. do 9. července 2016 se v Rožmitále pod Třemšínem uskutečnil jubilejní 50. ročník Výcvikového tábora juniorek a juniorů - celostátního soustředění v národní házené.

Celostátního soustředění se letos zúčastnilo 52 frekventantů ze 13ti oddílů. Největší zastoupení měl oddíl TJ S. Kyšice, a to 12 frekventantů. Další velice početné skupiny po 11-ti osobách tvořily oddíly TJ Plzeň-Újezd a Sokol Krčín, 4 zástupce měl oddíl 1.NH Brno, 2 zástupce pak oddíly Sokol Svinov, TJ Pustějov, TJ Přeštice, TJ Avia Čakovice, Sokol Dobruška a po jednom Spartak Modřany, Draken Brno, Sokol Stará Ves a SSK Vítkovice.
O týdenní výcvik se v Rožmitále pod Třemšínem pod vedením m.n.h. Stanislava Zadražila se staralo 7 instruktorů – m.n.h. Pavel Šrail, Rostislav Bajtek, Ladislav Molnár, Michal Kratochvíl, Tomáš Pavlík, Lukáš Gorpiel a Josef Blahuta. Na tomto velice pěkném místě bylo VTJ v krátké době již potřetí (2011, 2013). Domácí oddíl v roce 2015 zrekonstruoval svůj areál a hřiště je pokryto umělým povrchem Conipur. Tím, že u ZŠ byla k dispozici umělá tráva, tak frekventanti mohli využívat 2 plochy s umělým povrchem.

    
V rámci soustředění, kromě hlavní náplně výcviku národní házené, se uskutečnily štafetové běhy smíšených družstev, testování v házenkářském šestiboji, turnaj smíšených družstev v národní házené, opékání buřtů, přátelská utkání juniorů s Rožmitálem, juniorek s Přešticemi, juniorů a juniorek s Blovicemi. Na závěr soustředění se odehrála výběrová utkání juniorů a juniorek Západ – Východ.
Již od začátku akce bylo vidět, že se začíná tvořit skvělá parta. Pokud budeme hodnotit sportovní úroveň, tak na věkově mladé složení účastníků VTJ byla velice dobrá. To potvrdila i kvalitní a vyrovnaná přátelská utkání. Pouze v utkání s prvoligovými Přešticemi měl výsledek větší rozdíl. Hlavně je třeba vyzvednou kvalitní hru juniorů proti výběru Blovicka, za který nastoupili špičkoví hráči 1. ligy L. Žežulka, m.n.h. P. Počátecký, M. Bažant, L. Šilhánek a J. Jahoda. Velice dobrá hra byla předvedena ze strany obou celků Rožmitálu (nováček 2.ligy sk. A) a juniorů. Juniorky ukázaly své kvality v souboji s vítězem 2. ligy žen Blovicemi, ale odešly poraženy o pět branek.
Výbornou úroveň a dramatický průběh měla nakonec obě výběrová utkání Západ – Východ. V utkání juniorek měly rozdílné průběhy oba poločasy. V 1.pol. měl navrch Západ když ho vyhrál 12:8. Ve druhém pol. byl lepší Východ, který utkání brzy brankově srovnal a ještě 30 sek. před koncem vedl o 1 branku. V dramatické koncovce Západ po zásluze vyrovnal na konečných 23:23.
V utkání juniorů byl rovněž zápas vyrovnaný (1.pol 8:9 pro Východ), ale ve druhém poločase začal úřadovat nejlepší střelec utkání Michal Fišer a Východ si vytvořil bezpečný náskok šesti branek. Hráči Západu ale bojovali až do konce a velice produktivním závěrem zápasu snížili na konečný rozdíl dvou branek 21:23.
Závěrem bych chtěl vyzvednout velice kvalitní zázemí ZŠ Jakuba Jana Ryby a velice dobré stravování, i když zde do budoucna musíme požadovat více zeleniny a jiný způsob snídaní. Dále musíme poděkovat oddílu Spartaku Rožmitál za poskytnutí zázemí, včetně hřiště a zajištění přátelského utkání, oddílu TJ Přeštice za dostavení se do Rožmitálu za účelem konfrontačního zápasu juniorek a v neposlední řadě oddílu Sokola Blovice za zajištění velice kvalitních celků na utkání juniorek a juniorů. Poděkovat je nutné i všem instruktorům za zodpovědný přístup k jubilejnímu 50. ročníku VTJ.
Do Rožmitálu se v budoucnu určitě zase rádi vrátíme. Nyní ale musíme zvažovat uspořádání na Moravě.

.

m.n.h. Stanislav Zadražil – hlavní vedoucí VTJ+J

Zpět