Vyhrocený duel házenkářů byl v předposlední minutě předčasně ukončený Zdroj: https://hodoninsky.denik.cz/

16.09.2016 18:39

Veselí nad Moravou – Trápili favorizovanou Studénku a po obratu ve skóre útočili na čtvrtou výhru v řadě. Dalších dvou bodů se ale národní házenkáři Veselí nad Moravou nedočkali. Nedělní utkání druhé ligy se totiž nedohrálo.

14.9.2016
SDÍLEJ:
Útočník Pavel Fojtík se před sezonou stal hrajícím koučem druholigových národních házenkářů Veselí nad Moravou.

Útočník Pavel Fojtík se před sezonou stal hrajícím koučem druholigových národních házenkářů Veselí nad Moravou.Foto: DENÍK/Libor Kopl

Zbytečně vyhrocený zápas byl v 59. minutě za stavu 16:15 pro domácí tým předčasně ukončen. Důvodem byl nízký počet hostujících hráčů, kteří v rozmezí tří minut uviděli tři červené karty. Počínání svěřenců přihlížel i trenér Jiří Cedidlo. Kouč Studénky je navíc zároveň předsedou Svazu národní házené.

Cedidlo tak bude mít svým kolegům z výkonného výboru a disciplinární komise co vysvětlovat. Střetnutí bude mít dohru na svazu a nejspíš bude zkontumováno ve prospěch Veselí. „Nic podobného jsem předtím nezažil ani neviděl," kroutil hlavou nový předseda SK NH Veselí nad Moravou Milan Maxera.

Podle něj nedělní utkání bylo nervózní už od začátku. „Hostující mužstvo hrálo v obraně tvrdě a místy až zbytečně agresivně. Naši hráči se nechtěli nechat zastrašit a svoji hru také přitvrdili, z čehož plynuly velké emoce na hřišti," řekl Maxera.

Výsledkem oboustranně tvrdé hry bylo vyloučení obránce Studénky a zároveň také trest pro domácího útočníka Jana Fišera za oplácení.

Další vzruch přinesl závěr prvního poločasu. Rozhodčí za stavu 7:9 proti Studénce nařídil trestný hod, který však nečekaně narušil jeden z hostujících útočníků. Borec bez dresu přišel ze střídačky až na hřiště radit svému brankaři a následně byl vyloučen za špatné střídání.

I druhá polovina se nesla v podobném duchu. Jihomoravané však po přestávce přidali a výsledek otočili. Hosté za nepříznivého stavu zvýšili důraz v soubojích a přitvrdili svoji hru, což vyústilo v úder do obličeje veselského útočníka. „Tento faul byl odměněn červenou kartou a vyloučením na pět minut," informoval Maxera.

Při následujícím útoku domácího týmu se opakovala stejná situace, když nově příchozí obránce Studénky faulem do obličeje navíc při hře bez balonu oslabil své družstvo dalším vyloučením na pět minut.

Vzápětí šli hráči Studénky do útoku a po na poměry zápasu normálním faulu na středu brankoviště si útočník hostí vybil svoji frustraci na obránci Pavlu Vaďurovi. Rozhodčí reagoval červenou kartou jak pro útočníka, tak i pro zadáka domácího celku. „Jelikož to byla v rozmezí tří minut třetí červená karta musel rozhodčí v devětadvacáté minutě druhého poločasu pro nedostatečný počet hráčů Studénky zápas předčasně ukončit," upozornil Maxera.

V tu chvíli na světelné tabuli svítilo 16:15 pro Veselí. „Nyní se bude čekat na disciplinární komisi, která stanoví výsledek tohoto zápasu," řekl veselský šéf.
Zdroj: https://hodoninsky.denik.cz/ostatni_region/vyhroceny-duel-hazenkaru-byl-v-predposledni-minute-predcasne-ukonceny-20160914.html

 

Zpět